In December 1642 the first meeting between Māori and Europeans took place: Ngāti Tūmatakōkiri and Abel Tasman. This encounter is illustrated from a 17th century point of view in the now iconic image of the 'Murderer's Bay'. Project 'View on Golden Bay' wants to rebuild this illustration with the help of views from artists, writers and researchers from both New Zealand and The Netherlands. The project will result in a book and exhibition. (read more).  In december 1642 vond de eerste ontmoeting plaats tussen Māori en Europeanen: Ngāti Tūmatakōkiri en Abel Tasman. Deze ontmoeting wordt vanuit 17e eeuw Europees perspectief weergegeven in de inmiddels iconografische illustratie van de 'Moordenaarsbaai'. Project 'Zicht op Golden Bay' wil dit beeld opnieuw opbouwen met behulp van inzichten van kunstenaars, schrijvers en onderzoekers uit zowel Nieuw-Zeeland als Nederland. Het project zal resulteren in een boek en expositie. (lees meer).


graphic and illustrative design
grafisch en illustratief ontwerp

Meeting Vibeke Roeper & Diederick Wildeman at the Scheepvaartmuseum Amsterdam  Ontmoeting met Vibeke Roeper & Diederick Wildeman in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

2012/05/25 20:02, 0 comments  25/05/2012 20:02, 0 reacties

We had a very informative meeting with Vibeke Roeper and Diederick Wildeman at the Scheepvaartmuseum in Amsterdam. They wrote the modern translation of the jourmal of Abel Tasman. We hadden een zeer informatieve ontmoeting met Vibeke Roeper en Diederick Wildeman in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Ze schreven o.a. de hertaling van het journaal van Abel Tasman.

reply | reageer


concept, website and photography ©Hartebeest